Marroc – Shukran! // Artículo

Abril 2009

He disfrutat de 8 dies al Marroc, acompanyat dels meus amics i parella teatreros.

IMG_0930

Curiós pais, amb un àlbum de fotografies et quedes curt perquè per sobre de tot, Marroc, i sobretot Marrakech, és un puré d’olors, colors i soroll. El caos s’apodera dels carrers, i quan disfrutes d’uns moments de silenci, se’t fa realment extrany.

La plaça Djemma El Fna, patrimoni de la humanitat, és un viu exemple. “No! Shukran” (=no, gràcies), i és que això del regateix atabala.

Per als que no heu visitat Marroc, també aconsellaria fer ruta pel valle del Drâa, si pot ser millor amb un 4×4. De camí al desert de Erg Chebbi, la kasba Aït Benhaddou fa sentir-te un Indiana Jones de veritat (no com el de la última entrega…).

Un cop vam arribar al desert, tot rodat: excursió en dromedari (dromedari= una gepa, camell= dues gepes), tot passant la nit sota les estrelles i el silenci del desert del Sáhara. Per cert, si aneu en grup i la confiança és mínima, el tema estrella segur que serà el anar al lavabo.

Si si, al principi ningú diu res, però petits comentaris fan que la gent perdi vergonyes: “no estic fi”, “no vaig al lavabo”, etc. Al final, nosaltres feiem una reunió diària per evaluar qui havia anat, textura, color… iep, i si en algun moment del dia n’hi havia un que s’aixecava amb cara de fer-se el longuis, tots prenguntant “on vas??!”.

Tornant en avió cap a Barcelona, vaig decidir que aquest estiu buscaré una destinació menys exòtica per l’estómac. També pensava que tot el rotllo que ens fot l’hostessa sobre què fer en cas d’emergència, és una pantomima perquè tots sabem que si hi ha algun imprevist en ple vol, el caos ens superaria “dios, vamos a morir!”.

Per acabar, utilitzaré l’ www.emsegueixes.com per plasmar cadascun dels viatges, i he confeccionat una llista dels indrets en els que he estat.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s